"Dobra saradnja Srbije i Grenade"

Saradnja sa Srbijom zasnovana je na dubokom međusobnom uvažavanju suvereniteta i nemešanja u unutrašnje stvari, poručio je ministar spoljnih poslova Grenade Peter Dejvid.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić i njegov kolega iz Grenade Peter Dejvid potpisali su zajednički memorandum o saradnji i prijateljstvu dva ministrarstva i dve države.

Dačić je istakao da Srbija želi da razvija odnose sa Grenadom i da očekuje posetu kolege Dejvida Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Grenade je rekao da je saradnja sa Srbijom zasnovana na dubokom međusobnom uvažavanju suvereniteta i nemešanja u unutrašnje stvari.

"Ti principi između zemalja biće nastavljeni i radujem se rezultatima saradnje koja će proisteći iz potpisanih sporazuma za dobrobit naroda Srbije i Grenade", naglasio je Dejvid u izjavi za Tanjug.

Rekao je da njegova zemlja sa Srbijom ima dobru saradnju, posebno u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da se studenti iz Grenade školuju u Srbiji.

"Radujem se produbljivanju saradnje dve zemlje. Potpisali smo sporazum koji predviđa formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i stanogradnje", rekao je Dejvid.

Izrazio je očekivanje da će potpisani sporazum o formiranju zajedničke komisije za saradnju i sporazum o tehničkoj saradnji doneti velike koristi za obe zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво