Bez posete Gazivodama, nema Vučićevog odlaska na Kosmet?

Ukoliko prištinske vlasti spreče da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poseti Gazivode, u vreme najavljenog odlaska na Kosovo i Metohiju 8. i 9. septembra, moguće je otkazivanje i celog programa posete, nezvanično saznaje RTS.

Planirano je da predsednik Vučić 8. i 9. septembra boravi na Kosovu i Metohiji.

Vučić je ranije najavio da će, prilikom posete Srbima na KiM, održati važan govor. 

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je ranije danas da može da se desi da predsedniku Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo.

"Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi", rekao je Veselji.

Vučić je na večerašnjoj konferenciji za medije, povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Srbije i SAD, rekao da će o pitanju (ne)odlaska na Kosovo govoriti sutra.

Izjavu Kadrija Veseljija komentarisao je i srpski ministar policije Nebojša Stefanović, koji je predsedniku kosovske skupštine poručio da je Beograd razumeo pretnje koje je uputio predsedniku Srbije i upozorio ga da ne preduzima nikakve akcije protiv srpskog predsednika. 

Reagovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je Prištini poručio da i ne razmišlja o primeni sile prema Vučiću, jer bi to, kaže, naišlo na jasan odgovor.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво