Стефановић Весељију: Не предузимај ништа против Вучића

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је Кадрију Весељију да је Београд разумео претње које је упутио председнику Србије Александру Вучићу и упозорио га да не предузима никакве акције против српског председника.

Небојша Стефановић истиче да је Србија разумела претње које је Кадри Весељи упутио председнику Србије Александру Вучићу и додаје да, "уколико му се било шта догоди на Косову и Метохији, знаћемо ко је одговоран".

"Не изненађује ме што о Вучићу потпуно исто говоре Весељи и Ђилас, исто Харадинај и Јеремић, Љимај и Сава Јањић, али ме брине што ћути међународна заједница и што покушава да прави лажну једнакост, позивајући, како често кажу обе стране, на уздржавање од сукоба међу онима међу којима никакве једнакости у том смислу не може да буде", истакао је Стефановић у изјави за Танјуг

Желим да поручим Албанцима на Косову и Метохији, наводи Стефановић, да је Александар Вучић тај који жели мир.

"Али је руководству Албанаца на КиМ очигледно потребан неко у Србији ко би пристао на понижавање Срба и наше земље, као што су то имали до 2012. године, па, пошто им је сада јасно да са Александром Вучићем то није могуће, спремни су да се са њим обрачунају најбруталнијим варварским методама", истиче министар. 

"Тражим Кадрију Весељију, не зато што га се плашимо, већ због укупног мира и стабилности на Балкану, да не предузима ништа против српског председника", упозорио је на крају Небојша Стефановић.

И министар одбране Александар Вулин поручује привременим властима у Приштини да ни не размишљају о томе да покушају да примене силу на председнику Србије Александру Вучићу, јер би то наишло на јасан одговор. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво