Stefanović opoziciji: Volja naroda se mora poštovati

Volja naroda je ultimativna stvar koju svako ko je na vlasti mora da poštuje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović komentarišući navode opozicije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić hoće da se sakrije iza volje naroda uz pomoć referenduma kada je u pitanju rešenje za Kosovo i Metohiju.

"Ne mogu da verujem da neko smatra lošim to što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić poštovati volju naroda, šta hoće da nam kažu da oni kada bi došli na vlast ne bi poštovali volju naroda. Valjda je volja naroda ultimativna stvar koju svako mora da poštuje", istakao je Nebojša Stefanović na konferenciji za medije održanoj u Palati "Srbije".

Dodao je da svako na vlasti mora da osluškuje volju naroda svakoga dana i da se povinuje toj volji, da služi svom narodu, a ne da služi nečijim interesima.

"Sada je Vučić katastrofa zato što hoće da poštuje volju svog naroda, pa valjda treba da poštuje, kao što to i čini", istakao je ministar.

Naveo je da najverovatnije ne postoji ništa drugo što u ovom trenutku može da se kritikuje, pa da sada ne valja predsednik Srbije zato što poštuje volju naroda.

Osvrnuvši se na stav opozicije da to što Vučić poštuje volju naroda predstavlja primer totalitarnog režima, suštinske autokratije u jednoj državi, Stefanović je rekao:

"To je katastrofa. Prvo se dogovorio sa Nikolajem Velimirovićem da ga postavi za patrijarha iako je čovek umro 1956. godine, a onda je odlučio da poštuje volju naroda – ne zna se šta je gore", ironičan je bio Stefanović.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво