"Potrebno unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Poljske"

Prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma i te kako postoji, istaknuto je u razgovoru predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednice Vlade Poljske Beate Šidlo u okviru Samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Budimpešti.

U razgovoru je ocenjeno da su politički odnosi dve zemlje dobri i bez otvorenih pitanja i da je potrebno dodatno unaprediti ekonomsku saradnju.

Brnabićeva i Šidlo saglasile su se da postoji prostor za povećanje poljskih investicija u oblastima rudarstva i elektroprivrede, mašinske i namenske industrije, kao i turizma. Premijerke su zaključile i da je potrebno unaprediti saradnju malih i srednjih preduzeća dve zemlje.

"Srbija je izuzetno zahvalna Poljskoj na kontinuiranoj i aktivnoj podršci procesu evropskih integracija Srbije", naglasila je u razgovoru predsednica Vlade Ana Brnabić i dodala da je ta podrška veoma važna za evropski put naše zemlje. 

Govoreći o procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformskim procesima, premijerka Brnabić je rekla da su za Srbiju ključna ekonomska poglavlja. Brnabićeva je naglasila da je cilj sveobuhvatnih reformi u ekonomiji i javnoj upravi kreiranje modernog društva sa efikasnim i snažnim institucijama.

U razgovoru sa poljskom premijerkom Šidlo, predsednica Vlade Ana Brnabić posebno je istakla da Srbija ceni podršku Poljske po pitanju sprečavanja prijema Kosova u članstvo u međunarodnim organizacijama. 

Predsednice Vlade Srbije i Poljske razgovarale su i o jačanju ekonomske i političke saradnje u regionu Zapadnog Balkana. Brnabićeva je istakla da Srbija ostaje opredeljena da se sva otvorena bilateralna pitanja rešavaju dijalogom na ravnopravnoj osnovi, bez uslovljavanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво