Izvestioci Saveta Evrope pohvalno o Srbiji

Imenovanje Ane Brnabić, prve žene koja je otvoreno pripadnica LGBT zajednice za premijerku Srbije, odražava nameru Srbije da pobedi predrasude, ohrabri novu viziju sveta koji se menja i teži boljoj usklađenosti sa standardima i vrednostima Saveta Evrope, ocenili su koizvestioci Parlamentarne skupštine SE, po okončanju monitornig misije u Srbiji, prenosi italijanska agencija "Ansa".

Oni ujedno izražavaju uverenje da će Srbija učiniti dalje napore i povesti inkluzivnu disksiju za izmenu ustava kada je reč pravosuđu, što je preduslov za depolitizovano pravosuđe i kada je reč o jačanju vladavine prava, navodi italijanska agencija.

Koizvestioci takođe izražavaju uvrenje da će politička volja vlasti u Srbiji i predstavnika albanske manjine omogućiti rešavanje "različitih kontroverznih pitanja", dodaje Ansa ne navodeći imena kozivestioca.

Koizvestioci Komiteta za monitoring PS SE Samad Seiodov i Marija Guzenina boravili su protekle nedelje u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво