Nova stranka pisala javnosti zbog Gašića

Povodom najave da će bivši ministar odbrane Bratislav Gašić biti postavljen za direktora BIA Nova stranka je uputila otvoreno pismo domaćoj i međunarodnoj javnosti, saopštili su poslanici te partije Zoran Živković i Marinika Tepić.

Oni su u pismu naveli da je Zakon o BIA izričit u tome da direktor ne sme da bude član političke stranke, a da javnost u Srbiji Gašića zna kao visokog stranačkog funkcionera SNS-a.

Takođe, smatraju da bivši ministar odbrane ne ispunjava kriterijume za direktora BIA.

Poslanica Marinika Tepić je novinarima u Skupštini rekla da izbor Gašića nije dobar i sa gledišta poglavlja 24, navodeći da se Srbija obavezala da će u narednom periodu izvršiti niz reformskih poteza, izmena zakona, pa i Zakona o BIA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво