Vučić: Dok je sve na vikanju, to je u redu

Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata, poručio je Aleksandar Vučić iz Mostara. Vučić je ocenio da je predsednik Tomislav Nikolić sve pripremio za uspostavljanje avio-linije Beograd-Peking i izrazio uverenje da će on, s tim u vezi, moći da obraduje Srbiju sredinom maja.

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, u vezi sa protestom u Beogradu, da je Srbija demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje, i da je to u redu sve dok je mirno.

"Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo", rekao je Vučić novinarima.

Prema njegovim rečima, ko ima vremena neka protestuje, a on i Vlada Srbije moraju da rade.

Izrazio je nadu da neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje neće biti realizovana.

"Sve to dok neko izražava stav da li je 'za' ili nije, dok je sve na vikanju, to je u redu i normalno", poručio je Vučić.

Nije, međutim, srećan zbog činjenice da je srušen "Zid plača" ispred Narodne skupštine i najavljuje pomoć udruženjima sa Kosova i Metohije da ga ponovo naprave.

"Ako bude problema sa finansijama, pomoći ćemo im. To nisu stvari kojima sam oduševljen", naglasio je Vučić.

Na pitanje o rezultatima izbora, rekao je da se čekaju konačni podaci, ali da očekuje da će osvojiti 56 odsto glasova.

Ukazao je da dolaze rezultati sa Kosova i Metohije, gde je dobio 80 odsto glasova.

"Nikolić sve pripremio za uspostavljanje avio-linije Beograd–Peking"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je predsednik Tomislav Nikolić sve pripremio za uspostavljanje avio-linije Beograd-Peking, te izrazio uverenje da će on, s tim u vezi, moći da obraduje Srbiju sredinom maja.

"Predsednik Nikolić je imao dobre razgovore u Kini. Mislim da je sve pripremljeno i da ću sa konačnom vešću moći da obradujem Srbiju 14. i 15. maja", rekao je premijer novinarima dodajući da za 14. i 15. maj očekuje poziv predsednika Kine Si Đipinga.

Veruje da će u Kinu otputovati kao predsednik vlade, ali, dodaje, možda i kao predsednik Republike, jer, kaže, spreman je da se uskladi s tim što bude zahtevano.

"To je za Srbiju poseta od ogromnog značaja. Ako kažu da moram da idem kao predsednik, ne znam ni sam kakvi su zakonski rokovi, ali znam koliko nam je važna ta poseta i odluka", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić boravi u Mostaru, gde je otvoren jubilarni 20. Međunarodni sajam privrede.

Ranije danas, u obraćanju novinarima, premijer je napomenuo da je sinoć sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem dugo razgovarao o "Agrokoru"

Nakon razgovora sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem, premijer je rekao da je ideja Jospipa Broza Tita da se region poveže - važna.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи