Predsedništvo SNS-a: Vučić kandidat za predsednika

Na sednici Predsedništva SNS-a jednoglasno je odlučeno da Aleksandar Vučić bude kandidat naprednjaka za predsednika, javlja reporter RTS-a. U saopštenju sa sednice se navodi da se lider SNS-a obavezuje da u najboljoj veri nastavi razgovore sa predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji.

U sedištu Srpske napredne stranke održana je sednica Predsedništva SNS-a, nakon koje je funkcioner te stranke Nebojša Stefanović rekao da je odluka o kandidaturi Vučića doneta jednoglasno.

Vučić je zamolio novinare posle sednice da ne odgovara na pitanja, jer će uslediti precizno saopštenje.

U saopštenju je navedeno da Predsedništvo naprednjaka predlaže Glavnom odboru stranke da za predsednika Republike Srbije, kao svog kandidata, istakne Aleksandra Vučića. Ta odluka, kako se navodi, doneta je jednoglasno.

"Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa današnjim predsednikom Republike Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak. Takođe, predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić dužan je da razgovara sa svim partnerima Srpske napredne stranke i pokuša da obezbedi široku narodnu podršku za pobedu na predstojećim izborima", navedeno je u saopštenju.

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj će biti doneta odluka, biće održana u petak, 17. februara 2017. godine, sa početkom u 17.30, u Centru "Sava".

Aktuelni predsednik Srbije ranije tokom dana rekao je da se neće kandidovati ukoliko ne dobije podršku naprednjaka.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je večeras da je kandidatura Aleksandra Vučića najbolja vest za većinu građana Srbije koji svoju budućnost vide u uređenoj i stabilnoj državi.

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SPS-a Ivica Dačić pozdravio je odluku Predsedništva SNS-a, kao i njegov koalicioni partner Dragan Marković.

Lider SDPS-a Rasim Ljajić je rekao da je pobeda Vučića, kao kandidata vladajuće koalicije, važna sa stanovišta političkog kontinuiteta i stabilnosti vlade, dok je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao da Srbija sa Vučićem ima čemu da se nada.

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво