Љајић: Рационалан избор, Вучићева победа важна за реформе

Вучићева победа је важна и због наставка европских интерграција и због реформи, оценио је вечерас лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић и истакао да ће та странка подржати лидера СНС-а као заједничког кандидата владајуће коалиције.

Расим Љајић је у изјави за Танјуг рекао да је одлука Председништва СНС-а да кандидује Вучића, логична и политички рационална, јер, истиче, он једини има шансе да победи у првом изборном кругу.

"У таквој смо ситуацији да кандидат владајуће колиције мора да победи у првом изборном кругу, јер други доводи тог кандидата у врло неизвесну завршницу, пошто би кандидат опозиције сасвим сигурно анимирао целокупно бирачко тело опозиционог политичког блока", рекао је Љајић.

Лидер СДПС-а је додао и да је победа Вучића, као кандидата владајуће коалиције, важна са становишта политичког континуитета и стабилности владе, али и због боље координације између председника Републике и Владе Србије.

"У прошлости смо имали негативна искуства са кохабитацијом, када смо имали различите политичке опције на нивоу председника државе и владе. Имали смо више блокаду него координацију и сарадњу", рекао је Љајић.

Истакао је да је победа Вучића важна и због наставка европских интеграција, као и унутрашњих и економских реформи.

"Социјалдемократска партија Србије ће подржати Вучића као заједничког кандидата владајуће коалиције и у кампањи ће дати свој пуни допринос победи у првом изборном кругу", рекао је Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво