Jovanović: Ne bih ze izvinjavao zbog "Krašovih" bajadera

Nikada se ne bih izvinjavao za "Krašove" bajadere koje bih poklonio nekome, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović navodeći da je siguran da predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović ne interesuje što su čokalodace koje je delila iz Srbije, ali da se zabrinula za svoj rejting.

"To su vam pokazatelji stanja u kom se nalazi region", rekao je Jovanović novinarima na pitanje o izvinjenju hrvatske predsednice.

Lider LDP-a kaže da je siguran da hrvatsku predsednicu apsolutno ne interesuje odakle je ta čokoladica, ali se zabrinula za svoj rejting pa je onda odlučila da se izvini deci dubrovačkih veterana zbog toga što su se u novogodišnjim paketima našle čokoladice iz Srbije.

Jovanović smatra da, ako nam stižu svakog dana gluposti iz sveta, ili iz Hrvatske, mi nismo dužni da dokazujemo da smo mi još gluplji.

"To što su oni uradili je glupost. Ta deca nisu imala problem sa poreklom čokolade, valjda je jedino važno da li je čokolada ok ili ne", navodi Jovanović.

Kaže da mu lično ne smeta da popije bocu dobrog hrvatskog ili slovenačkog vina, te da ne vidi da ljudi iz Hrvatske imaju problem da dođu u Beograd da uživaju u onome što su osobine našeg društva.

"Ja se nikad ne bih izvinjavao za 'Krašove' bajadere koje bi poklonio nekome. Ne smeta mi ništa što ima veze sa hrvatskim proizvodima", ukazao je Jovanović i dodao da LDP i on žele da reafirmišu ekonomski prostor.

Kaže da je, to što radi hrvatska predsednica, kao i to što su radili u Jasenovcu pre dva dana sa spomenikom koji su tamo podigli, te slabe reakcije i odgovor hrvatskog premijera, delikantno i ništa više osim toga, govori "koliko smo zapravo nemoćni da iskoračimo iz te jame u kojoj generacije žive na ovim prostorima".

Građanskoj opoziciji treba efikasna platforma 

Čedomir Jovanović kaže da, ako ulazimo u izbore, treba pošteno reći da se u njih ulazi naspram vladajuće koalicije koja ima podršku oko 70 odsto društva.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Jovanović je rekao da će LDP zato nastaviti da razgovara sa DS-om, LSV-om ali i sa SDS-om, strankom Borisa Tadića, uprkos razlikama.

"Uprkos svim problemima, nastavićemo da razgovaramo sa evropski orijentisanim strankama u zemlji kako bi dogovorili zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i kako bi se dogovorili oko načina na koji ćemo najefikasnije nastupiti na parlamentranim izborima"”, rekao je Jovanović.

Naveo je da će LDP učiniti sve kako bi se napravila ona vrsta dogovora koja je potrebna za drugačiji opozicioni nastup u kampanji, te ocenio da su građanske snage u zemlji od 2012. u "slobodnom padu, bez ikakave politike, pokazujući tu vrstu slabosti pre svega napadima na (Aleksandra) Vučića i vladajuću koaliciju".

U toj borbi mora biti sadržaja, smatra Jovanović ističući da je građanska opozicija dužna da čuva evropsku perspektivu Srbije za koju kaže da je ugrožena idejom Vučića o raspisivanju i parlamentranih i predsedničkih izbora na kojima bi se on eventualno kandidovao.

"Ugrožena je zbog toga što nisu konsolidovane građanske snage koje treba da čuvaju tu orijentaciju zemlje", dodao je Jovanović.

Parlamentarni izbori su, kako je ocenio, važni za zemlju jer je ugrožena evropska budućnost Srbije, jer nikada nije bila manja podrška evropskoj ideji i nikada nisu bile jače desne konzervativne snage u društvu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво