Polemika DSS-a i Srpske liste o Telekomu

Demokratska stranka Srbije kritikovala je dogovor o primeni sporazuma Beograda i Prištine o telekomunikacijama, dok lista Srpska "poslovično neobaveštenim kritizerima" u DSS-u poručuje da je taj dogovor značajan doprinos snaženju srpskih interesa i uticaja države Srbije na Kosovu i Metohiji.

DSS u saopštenju navodi da se dogovor prikazuje netačno i nepotpuno, njegova suština skriva i pri tome proglašava uspehom, dok im iz Srpske liste odgovaraju da je svako ko ne vidi značaj tog sporazuma za Srbiju i srpski narod ili neobavešten ili zlonameran, "ili i jedno i drugo, jer kritičare postignutog dogovora najrečitije demantuje stvarnost".

U saopštenju DSS-a se navodi i da je dogovor "samo još jedan u nizu neustavnih i štetnih sporazuma, koji su posledica politike "sporazum po sporazum sa Prištinom – poglavlje, po poglavlje sa EU".

Kao odgovor na kritike te stranke Srpska lista navodi da će, ako iz DSS-a odluče da pročitaju javno dostupne dokumente, videti da će Kosovo u biltenu Međunarodne unije za telekomunikacije biti imenovano sa zvezdicom i fusnotom, dakle na statusno neutralan nacin.

"Ukoliko iz DSS-a zaista misle da je još jedno notiranje Kosova u skladu sa Rezolucijom 1244 doprinos razbijanju Srbije, moramo da zapitamo kako onda treba okarakterisati bilans njihove vladavine, tokom koje je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost i prestalo da koristi pozivni broj 381 i tokom koje su albanski zločinci u buljucima oslobađani iz srpskih zatvora, a da nikome nije palo na pamet da bi možda mogli biti razmenjeni za otete Srbe", kažu u Srpskoj.

Broj koji će na zahtev Srbije biti dodeljen Kosovu sa zvezdicom, nije, kako tvrde u DSS-u, pozivni broj za državu, već kod za geografsku oblast, kakav imaju Foklandska ostrva, Hongkong ili Makao, objašnjavaju u saopštenju.

"Mi smo Vladi Srbije zahvalni na činjenici da činjenjem i ogromnim političkim i diplomatskim naporima nastoji da očuva položaj i interese Srba na Kosovu i Metohiji, a ta zahvalnost je utoliko veća što se veoma živo sećamo epohe u kojoj je na vlasti u Beogradu dremao DSS dok je naš narod na ovim prostorima doživljavao najteže trenutke u novijoj istoriji", poručuju iz Srpske liste.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво