Kuburović: Prioritet sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 23

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je jedan od glavnih prioriteta Vlade dosledno sprovođenje Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 23, što podrazumeva i doslednu primenu Strategije za procesuiranje ratnih zločina, kao sastavnog dela tog Akcionog plana.

Kuburovićeva je, na sastanku sa glavnim tužiocem Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Seržom Bramercom, rekla da je u toku postupak izbora tužioca za ratne zločine, kao i da će se nakon završetka izbora pristupiti izradi Akcionog plana za sprovođenje navedene strategije, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Bramerc ja naglasio da je primena strategije, kao i izbor tužioca za ratne zločine od važnosti za dalje sprovođenje Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 23 i istakao da Tribunal stoji na raspolaganju Srbiji, kada je u pitanju pružanje stručne obuke za zaposlene u Tužilaštvu za ratne zločine u Srbiji u cilju efikasne implementacije Strategije za procesuiranje ratnih zločina.

Kuburovićeva je sa Bramercom razgovarala i o saradnji Srbije sa tom međunarodnom institucijom, kao i sprovođenju Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, koju je Vlada usvojila početkom ove godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво