SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u EPP

Srpska napredna stranka dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopšteno je iz SNS-a.

Odluka je, kako se navodi, doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu da je SNS pokazala da deli evropske vrednosti i da pokazuje realne rezultate.

Takođe, prepoznat je odgovoran i ozbiljan pristup koji je stranka pokazala u suočavanju sa aktuelnim izazovima, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu.

Na sastanku radne grupe EPP zadužene za članstvo, internacionalni sekretar SNS, Jadranka Joksimović, predstavila je program i rad SNS u prethodnom periodu, kao i rezultate rada Vlade Srbije, predvođene predsednikom SNS, Aleksandrom Vučićem.

Ona je naglasila da su građani Srbije na izborima pozitivno vrednovali reformski proces Vlade i jasno pokazali da daju podršku nastavku politike reformi u cilju stvaranja moderne i funkcionalne evropske države.

Govoreći o procesu evropskih integracija Srbije, Joksimovićeva je istakla da je cilj stranke i Vlade članstvo Srbije u EU, kao i da je SNS bila motor i garancija nastavka tog procesa.

Posebno je ukazala na proaktivnu ulogu SNS na polju regionalne stabilnosti i napora koje je Vlada ulagala u cilju unapređenja regionalne saradnje.

Joksimović je naglasila da EPP ima u SNS pouzdanog i stabilnog partnera.

Inače, u Luksemburgu se obeležava i 40 godina od osnivanja EPP.

Događaju je prisustvovala i delegacija SNS, predvođena internacionalnim sekretarom SNS, Jadrankom Joksimović.

Na svečanosti koja je okupila veliki broj evropskih zvaničnika, između ostalog, govorili su i nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i mnogi drugi. EPP okuplja stranke desnog centra i najuticajnija je politička grupacija u Evropi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво