Stranački funkcioneri o izborima

Predstavnici SNS-a, DS-a i SPS-a, u emisiji Upitnik na RTS-u govorili su o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji koji će biti održani na proleće.

Članica Predsedništva SNS-a Maja Gojović rekla je da je manje bitan datum održavanja izbora, već je važno to što će svaka lista imati prilike da se ponovo predstavi i kaže na koji način će dobiti poverenje građana. Navela je da je način raspisivanja izbora tehnička stvar.

"Što se tiče SNS-a mi na izbore možemo sutra, zato smo inicirali izbore i odlučili da se ne bavimo matematikom, nego da se bavimo suštinom. Dakle, da li građani žele da nastavimo sa reformama", poručila je Maja Gojković.

Napomenua je da vladajuću stranku u Vojvodini (DS) građani ne pitaju kada će biti izbori i istakla je da bi iblo poželjno da se predsednik DS-a Bojan Pajtić, koji je i pokrajinski premijer, izjasni zašto čeka poslednji dan da se izbori raspišu.

Potpredsednica DS-a Nataša Vučković navodi da je raspisivanje izbora pitanje na koje bi trebalo da daju odgovor svi akteri u političkom dijalogu, ali napominje da nema dijaloga zato što je "dominantna vladajuća stranka uspostavila način komunikacije gde ne možete da imate normalan razgovor sa suparnicima".

Kako je navela, komunikacija između vlasti Srbije i Vojvodine nije na onom nivou na kojem bi DS to želeo.

Vučkovićeva poručuje da se izbori raspisuju na četiri godine, i navodi da nema nikakvog razlgoa da se mandat poslanicima Vojvodine skraćuje jer je normalno da imaju ceo mandat.

"Mi smo kao opozicija tražili i republičke izbore jer smatramo da je sve veći broj građana nezadovoljan Vladom. Imamo sve veća obećanja, rokovi za njihovo ostvarivanje se svi više odlažu", navodi Nataša Vučković.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović kaže da je Vlada donela važne zakone i da je postignuto mnogo toga, ali kako kaže, činjenica je da su premijer i sama Vlada izloženi medijskom linču i da postoji osporavanje rada Vlade.

"Ja mogu razumeti Vučića jer želi da zatraži novi mandat za sve reforme", rekao je Obradović.

Ističe da se ne bi trebalo plašiti izbora i da je opozicija tražila izbore. Napominje da je SPS partner u Vladi, da je premijer procenio da je sada trenutak da zatraži mandat za sledeći period, a da SPS nema nijedan razlog da bude protiv izbora.

Ponavlja da postoji pritisak javnosti i osporavanje Vlade i njenih rezultata, kao i favorizovanje loših vesti uz stalno promovisanje teze da su potrebni izbori.

"Eto, izbori su tu", kaže Obradović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво