Novi izbori rešenje za Zemun i Voždovac

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas veruje da su novi izbori najbolji način rešavanja problema u opštinama Zemun i Voždovac. Odbornici Skupštine grada početkom sledeće godine odlučuju o načinu prevazilaženja krize u dve opštine.

Gradonačelik Beograda Dragan Đilas izjavio je da su novi izbori u gradskim opštinama Zemun i Voždovac najbolje rešenje da se reši kriza institucija i poverenja građana u njih.

"Već sam javno izrekao stav za obe opštine. Smatram da je najbolje da se kriza institucija i poverenja građana u njih reši novim izborima. Da li će do doći uvođenja privremenih mera i novih izbora u Zemunu odlučiće odbornici Skupštine grada na sednici koja bi trebalo da se održi tokom januara", rekao je Đilas agenciji Beta.

Za probleme u radu opštine Voždovac, gradonačelnik je rekao da pažljivo prati šta se tamo dešava i da će posle novogodišnjih praznika izneti predlog rešavanja problema i u toj opštini.

"Očekujem da ćemo na svakim izborima koji se dešavaju bilo gde na teritoriji grada Beograda odneti ubedljivu pobedu", dodao je Đilas

Prema njegovim rečima nakon eventualih izbora na Voždovcu koalicija "Zajedno za evropski Beograd" vršiće vlast zajedno sa partnerima na nivou grada i drugih opština Socijalističkom  partijom Srbije, PUPS-om i Liberalno demokratskom partijom.

Gradonačelnik je rekao da će, ukoliko Skupština grada prihvati predlog Veća i donese odluku o novim izborima u Zemunu, DS na njih izaći pod imenom "Zajedno za evropski Beograd", u istoj koaliciji kao i pre sedam meseci.

"Naša koalicija, čiju osnovu čine DS i G17 plus, odnela je u Beogradu ubedljivu pobedu, velika većina građana je zadovoljna onim što smo kao vlast uradili za ova četiri meseca i nema nijednog razloga da se odnosi u našoj koaliciji menjaju na bilo koji način. Jednostavno, ne menja se tim koji pobeđuje", istakao je Đilas.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 02. jan 2009, 05:08) - Milivoje [neregistrovani]

Šta ste uradili?

Velika većina Beograđana je, kaže Đilas, zadovoljna četvoromesečnim učinkom. Ja tvrdim da bar 95% Beograđana ne zna da je nešto dobro urađeno na nivou grada. Razlog je veoma jednostavan - ništa dobro i nije urađeno. Đilas se šeta okolo, priča priče i mešetarski rekostruiše uprave nekih javnih preduzeća, bez pravog učinka. Da je nešto dobro urađeno, znali bismo i videli, kao što znamo i viđamo loše strane ove i prethodnih uprava.

Tomini već lepe plakate na Voždovcu. Dogovor je, očigledno, već pao. Upozoravam Đilasa da će na Voždovcu sve da ih sačeka "Nijedan od ponuđenih odgovora" i objasni im da ne znaju gde su šuplji.

Tim koji pobeđuje... DS i G17 u saradnji sa drugim pobedničkim timom: SPS, LDP i PUPS... Smešni su.