Đurić: ZSO je garant opstanka Srba na KiM

Cilj Zajednice srpskih opština je da Srbima da više prava, ona će biti formirana i neće deliti ljude i teritorije, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"“ZSO je garant opstanka Srba na KiM i ona neće nikome oduzeti prava niti odlučivati o drugima. Ona nema za cilj da deli ljude i teritorije već da da Srbima što više prava”", rekao je Đurić u intervjuu za TV Top kanal iz Tirane.

Đurić je dodao da je ponosan zbog toga što građani mogu da se kreću lakše i slobodnije i da se na pregovorima u Briselu učestvuje kako bi se stvorila trajna stabilnost u delu naše regije i u delu naše teritorije. 

Mi želimo funkcionalne odnose sa institucijama u Prištini koje će omogućiti građanima normalan život, bez obzira na vidljive političke nesporazume oko statusa”, rekao je Đurić i dodao da je dosta žuči proliveno u prošlosti.

Đurić je rekao, kako je izvestila ova albanska televizija, da je Srbija zainteresovana da ima dobre odnose sa svim Albancima na Balkanskom poluostrvu jer su “oni i Srbi dva najveća naroda na Balkanu”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je kazao da će parlamentarni izbori u
pokrajini 24. aprila biti održani po modelu iz 2014. godine, odnosno u organizaciji OEBS-a. 

Đurić je ocenio da je besmisleno bilo kakvo protivljenje održavanju izbora na Kosovu i da će svaki građanin koji je upisan u birački spisak imati mogućnost da iskoristi svoje građansko pravo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво