Читај ми!

Preporuka predsedniku da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Biro za koordinaciju službi bezbednosti preporučio je predsedniku Srbije da sazove sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, kako bi zemlja podigla kapacitete za odgovor na migrantsku krizu i sve složeniju situaciju u regionu, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.

Nikola Selaković je rekao da su sve bezbednosne i informativne službe u punoj pripravnosti i da će i Vojska Srbije, u skladu sa važećim zakonskim rešenjima, biti uključena u osiguranje višeg stepena bezbednosti zemlje.

Ministar je dodao da Srbija zbog povećanog priliva ekonomskih migranata neće podizati zidove, ali da će štititi sebe i svoje interese.

"Ono što građani treba da znaju jeste da su sve naše snage – policijske snage i snage bezbednosti – u punoj pripravnosti, da Srbija kao i sve zemlje beleži priliv migranata koji dolaze iz ratom zahvaćenih područja, ali i ekonomskih migranata. Srbija će iskazati poštovanje prema svim migrantima kao što je i do sada činila, ali Srbija neće promeniti svoju politiku", napomenuo je ministar.

Sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sazvao je premijer Aleksandar Vučić.

Povod za sednicu je blokada granica na balkanskoj ruti, koja je dovela do toga da veliki broj migranata čeka na graničnim prelazima u regionu.

Evropska komisija je ranije zatražila od zemalja na balkanskoj ruti da međusobno koordiniraju mere i sprovode zajednički evropski pristup izbegličkoj krizi.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво