Mihajlovićeva: Rogozin da vodi računa o svojoj državi

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je zameniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu, koji je rekao da bi se Srbiji, zbog evrointegracija, mogao dogoditi "Keln 2", da treba da vodi računa o svojoj državi. Dodaje da nikada nije čula da aktivisti SNS-a građanima, da bi glasali za tu stranku, nude urbanističku i pravnu pomoć u procesu ozakonjenja objekata.

Rogozin je upozorio Srbiju da bi jednog dana moglo da joj se desi isto što i Nemačkoj tokom novogodišnje noći, kad su migranti napadali žene u Kelnu.

"Da li Srbiji može da se dogodi scenario na koji Rogozin podseća ili prognozira? Mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Rogozina, koji je boravio u poseti Beogradu.

Na pitanje da prokomentariše Rogozinov sastanak sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, Mihajlovićeva je rekla da je u Srbiji svako slobodan da "ide u posete kuda god želi i kod koga god želi".

"Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi Vlada i politici za koju se zalaže SNS", rekla je Mihajlovićeva.

Kaže da se Vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

"Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu", dodala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je dodala da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi sa Ruskom Federacijom, a naročito u njenom resoru, što se pre svega odnosi na realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice i realizaciju potpisanog memoranduma za izgradnju novog dispečerskog centra za moderne pruge i vozove koje će Srbija imati.

"Ozakonjenje se ne koristi za političku propagandu"

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine izjavila je da nikada nije čula da aktivisti SNS-a građanima, da bi glasali za tu stranku, nude urbanističku i pravnu pomoć u procesu ozakonjenja objekata.

Kaže da je uverena da je nemoguće da se ozakonjenje koristi u svrhu političke propagande, ali je dodala da će biti proverena svaka konkretna informacija o tome.

"Potpuno sam sigurna da je to prosto nemoguće, a ako postoji takva informacija volela bih da mi neko kaže tu i tu, taj i taj je došao da mi kaže stranka nudi tako nešto. Dajte informaciju i mi ćemo proveriti", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše te informacije.

Mihajlovićeva, koja je potpredsednica SNS-a, istakla je da takve ponude građanima prosto nisu ni dozvoljene.

"Nikada to nisam čula, Zakon o ozakonjenju objekata je donet pre dva meseca i retko gde možete da vidite i mene da izlazim i toliko pričam o tome", navela je Zorana Mihajlović.

Kaže da je posetila kuću porodice Petrović u Rakovici, koja je među prvima dobila rešenje o ozakonjenju, pre svega da bi apelovala na opštine da budu aktivnije.

"Čini mi se da opštine nisu dovoljno aktivne u ovome i da moraju da budu brže", naglasila je ministarka.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво