Читај ми!

Nikolić: Napad na Vučića odraz loših odnosa u BiH

Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića je odraz loših, skoro neprijateljskih odnosa u BiH, ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, koji je označio kao pokušaj linčovanja, predstavlja odraz loših odnosa u BiH i pokazatelj je mišljenja pojedinih bošnjačkih političara i verskih vođa o Srbima, prenosi Tanjug.

"Pokušaj linčovanja predsednika Vlade Srbije je odraz loših, skoro neprijateljskih odnosa u BiH i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe", izjavio je Nikolić, a saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić navodi dalje da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i što je "došao sa rukom ispruženom u znak pomirenja".

"Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo", naveo je Nikolić i čestitao Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti.

Predsednik Srbije ističe dalje da Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja: "On ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво