Merkelova dolazi u Srbiju

Nemačka kancelarka Angela Merkel mogla bi uskoro da poseti Srbiju, najavio je premijer Aleksandar Vučić. Naglasio je i da se priprema agenda njegovog boravka u SAD i razgovora sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom.

Premijer nije mogao da precizira kada će nemačka kancelarka doći u Beograd, a upitan da li će ići i u Rusiju, rekao je da će ići, ali ne još, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, agenda puta za sada pretpostavlja šest dana boravka u SAD, ali će verovatno poseta trajati kraće jer, kako je rekao, ima mnogo posla u Srbiji da se uradi.

U Vašington putuje, dodao je, kako bi se napravili najbolji mogući bilateralni odnosi sa SAD jer je to "naš interes, kao što je naš interes da imamo najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom", ali, dodao je, najvažniji su mu poslovi koje treba obaviti u Srbiji.

Ilustrujući to, ali i opisujući težinu situacije u zemlji, Vučić je naveo primer događaja u vezi s mlekom, gde su, tvrdi, Božidar Đelić i Bojan Pajtić napravili kriminalni dogovor, najgori mogući ugovor o SSP, koji "mi moramo da poštujemo, a isti ti sada samo iznose kritike".

"Prethodnici nam nisu ništa ostavili, čak ni podrum, ali su i njega đubretom zatrpali. Zbog svega toga mnogo mi je važnije ono što se dešava i što se radi u zemlji, nego događaji u inostranstvu", zaključio je premijer.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво