Читај ми!

Vlada usvojila strategiju za mlade do 2025.

Vlada Srbije usvojila je Nacionalnu strategiju za mlade do 2025. godine. Strateški cilj ovog dokumenta usmeren je na otvaranje mogućnosti za veće zapošljavanje i razvoj preduzetništva za mlade. Uskoro radna grupa za izradu zakona o racionalizaciji.

Obrazovanje, bezbednost, zdravlje i društveni aktivizam mladih su prioriteti državne politike prema mladima u narednoj deceniji, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, prenosi Tanjug.

Vlada Srbije prihvatila je predlog Saveta reforme javne uprave za polazne osnove zakona o racionalizaciji javnog sektora, na osnovu čega će se obrazovati radna grupa za izradu nacrta tog zakona.

Kako se navodi u saopštenju sa sednice Vlade, ta radna grupa će urediti, na jedinstvenim principima, pitanja smanjenja broja zaposlenih, odnosno smanjenja troškova rada u javnom sektoru.

Radna grupa će, precizira se, utvrditi nadležnost, odgovornost i organizacije na osnovu dubinske funkcionalne analize i utvrditi mere za efikasnu kontrolu održavanja optimalnog broja zaposlenih.

Vlada Srbije urvrdila je i predlog zakona o inspekcijskom nadzoru kojim se sistemski uređuje metodologija, ovlašćenja i obaveze, koordinacija rada i racionalno korišćenje resursa inspekcija u Srbiji.

Kako se navodi u saopoštenju sa sednice Vlade, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je istakla je da će taj zakon doneti reformu inspekcijskog nadzora, pre svega u planiranju i koordinaciji inspekcija.

Ističe se da je predlogom zakona o inspekcijskom nadzoru predviđeno osnivanje koordinacione komisije koja će prikupljati i obrađivati sve informacije o radu inspekcija da bi njihovi planovi bili usklađeni.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво