Pajtić: Razgovori neće uroditi plodom

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće ulaziti u vladu takozvanog nacionalnog jedinstva u Pokrajini i ocenio da razgovori na koje je pozvao predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor neće uroditi plodom.

Bojan Pajtić kaže da razgovori neće dovesti do toga da SNS preuzme vlast u Pokrajini.

"SNS je stranka koja ima premalo poslanika u Skupštini Vojvodine da bi došla na vlast, i utoliko je gore i ružnije to što se po svaku cenu insistira na promeni vlasti umesto da republička administracija sarađuje sa pokrajinskom", rekao je Pajtić za Radio Beograd.

Pajtić smatra da bi se na taj način mnogo više moglo učiniti za građane Vojvodine i da su izgubljene dve godine koje su mogle proteći u političkom neslaganju, ali u zajedničkom radu u interesu građana.

Takođe, istakao je da ta partija nema nameru da ulazi u bilo kakve vlade takozvanog nacionalnog jedinstva.

"I kada je prvi put upotrebljen taj termin, a koristio se u prethodnim nedeljama, ja sam napomenuo da ne može postojati vlada nacionalnog jedinstva jer Vojvodina nije država, niti će biti država, a vlada regionalnog jedinstva zvuči groteskno", rekao je Pajtić.

Na konstataciju lidera LSV Nenada Čanka da DS u Vojvodini ima legalitet, ali ne i legitimitet, Pajtić odgovara „da je to ono što narod zove tvrđenje pazara" u ovom slučaju za ishodovanje boljeg položaja unutar koalicije.

"I to je legitimno, jednako koliko je potpuno legitimna većina u Skupštini Vojvodine stečena na izborima. Besmisleno je pozivati se na jedan nivo izbora i ospravati legitimnost na drugim izborima", poručio je lider demokrata.

On je naveo i da SVM nije imao predloge za povećanje participacije unutar koalicije, a Ligasocijaldemokrata i NDS jesu imali predloge, te da o njima razgovaraju radni timovi.

Predlozi su išli u pravcu povećavanja učešća Lige socijaldemokarata unutar većine i uključivanju NDS u većinu u pokrajinskom parlamentu i vladi.

Pajtić kaže da DS ne pristaje na "nasilje kao način političkog delovanja i komunikacije", a da "SNS na nasilan način pokušava da dođe na vlast u pokrajini".

"I ako pristanemo na princip da Vučić treba da bude predsednik republičke, pokrajinske vlade i predsedenik Repubilke, mesnih zajednica, opština, onda se plašim da mi onda ne živimo u demokratskom društvu. Ne interesuje nas vlast sa takvim ljudima", rekao je Pajtić.

Pajtić je najavio formiranje vlade u senci do kraja septembra i da će je činiti ljudi koji su autoritativni, koji imaju ugled, a pri tom nisu bili ministri u prethodnim vladama, i to na zato što su oni loše radili već zato što veruje da su srpskoj javnosti potrebna nova lica i sveže ideje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво