Читај ми!

NDS: Ne uslovljavamo SNS

Time što ne želimo da budemo u vladi u kojoj bi učestvovala i Socijalistička partija Srbije ne uslovljavamo Srpsku naprednu stranku, već iznosimo principe kojih nameravamo da se dosledno držimo, saopštila Nova demokratska stranka.

Nova demokratska stranka je navela da lider SPS-a Ivica Dačić, s druge strane, kada kaže da bi ušao u vladu s bilo kim, zapravo dokazuje da ta stranka nema ideologiju, prenosi Tanjug.

"Ključna razlika NDS-a u odnosu na SPS-a i DS-a jeste to što bi prvi u vlast po svaku cenu, a drugi u opoziciju po svaku cenu. Jedino NDS donosi odluku spram procene toga iz koje pozicije bi više mogla da doprinese razvoju Srbije, a ne spram stranačkih i ličnih interesa i odnosa. Srbija ne može imati budućnost sa strankama i političarima koji na takav način shvataju politiku", poručuju iz stranke Borisa Tadića.

NDS objašnjava da u Tadićevom stavu da SPS danas ne može ničim da doprinese razvoju Srbije nema ničeg ličnog ili emocionalnog, kao ni u tome što ne želi da učestvuje u vladi u kojoj bi bila takva stranka sa kojom napredak Srbije nije moguć.

"Za Ivicu Dačića vizija Borisa Tadića je iluzija. Na žalost građana Srbije, vizija moderne evropske Srbije i biće iluzija dok god u vlasti budu učestvovale stranke čija je jedina vizija sopstvena vlast. Dok god brutalni makijavelizam bude realnost, razvijena Srbija će ostati iluzija", poručuju iz NDS-a.

Objašnjavajući činjenicu da je Tadić svojevremeno pristao da bude u koaliciji sa Dačićem, NDS ističe da upravo to što danas nije spreman na takav kompromis svedoči da mu motiv nije bio dolazak na vlast, jer bi, da je tako, i danas pristao da uđe u vladu sa socijalistima.

"SPS nije 2008. pozvan u vladu da bi Boris Tadić bio na vlasti, nego da bi bio postignut nacionalni konsenzus o evropskoj budućnosti Srbije i mirnim rešenjima kosovskog pitanja. Najbolji dokaz opravdanosti takve odluke je to što danas Ivica Dačić, koji je pozivao na rat, potpisuje Briselski sporazum", navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво