Читај ми!

Jerkov: Ekonomija ključno pitanje

Otvaranje radnih mesta i pokretanje privrede su ključne teme, kaže portparolka DS-a Aleksandra Jerkov. Optužuje Vladu da izlaz iz krize traži kroz namete građanima, povećanje poreza, smanjenje plata i otpuštanje ljudi. Jerkov ponavlja da DS traži vanredne izbore.

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov kaže da je danas ključna tema ekonomija, odnosno otvaranje radnih mesta i pokretanje privrede. Kritikuje aktuelnu vladu, koja, kako kaže, izlaz iz krize traži kroz namete građanima, povećanje poreza, smanjenje plata i otpuštanje ljudi.

Jerkov je rekla da je u prethodnih godinu dana DS predlagao nekoliko desetina konkretnih rešenja za prevalizaleženje ekonoske krize, ali da vlada "nije imala sluha".

"Predložili smo zakon o ograničavanju kamata u bankarskom sektoru koji bi onemogućio banke da kroz namete ostvaruju enormne zarade, predlagali smo da se prekine zaduživanje zemlje, osim ako se ne ulaže u infrastrukturne projekte i kapitalne investicije, predložili smo da se smanji porez na zarade, da se sa poljoprivrednicima naprave ugovori koji će garantovati otkup po određenim cenama", navela je Jerkov.

Uverena da je DS izgubio izbore 2012. godine, jer su građani koji žive loše očekivali od vlade SNS-a da im omogući bolji život, Jerkov kaže da je jedan od načina da njena stranka vrati razočarane glasače da ih ubedi "da je DS stranka koja ima najstručnije ljude, najhrabrija rešenja i konkretne planove o kojima govore rezultati".

Ti rezultati se, dodala je, jasno vide u Vojvodini i u Beogradu, gde, prema njenim rečima, DS ima mogućnost da kreira atmosferu i gde rezultati pokazuju da stranka ima snagu i sposobnost.

"Za sve što u prethodnom periodu nije bilo dobro predsednik stranke Dragan Đilas se izvinio, ali kad se sada pogledaju rezultati ove vlade, vidi se da vlada DS nije bila loša", rekla je Jerkov.

Jerkov je ponovila da DS traži vanredne parlamentarne izbore, jer Vlada ne radi dobro, ali i naglasila da javnost već neko vreme ne uspeva da sazna zašto to žele i funkcioneri SNS.

"Čuli smo od većine zvaničnika SNS-a da žele izbore da bi Aleksandar Vučić bio premijer i to jeste legitiman zahtev, ali to treba otvoreno reći građanima. Ili neka kažu šta Vlada ne radi dobro, šta će biti dodatna vrednost nakon izbora ako rezultat bude takav da SNS ima više uticaja u vladi, ili neka kažu da vlada radi dobro i da u tom smislu ne treba ići na izbore", rekla je Jerkov.

Na sednici Glavnog odbora DS-a 18. januara Aleksandra Jerkov očekuje da većina odbora podrži politiku stranke, koja je "jedina alternativa SNS i vladi koja urušava zemlju".

"Veliki broj odbora izjasnio se o tome da nije vreme za unutarstranačke izbore i da DS umesto toga što pojedinci u njoj energiju troše na to ko će šta biti u stranci treba da se preusmeri na predstojeće beogradske izbore, vrlo moguće i parlamentarne, i da se mora pozicionirati kao jedina ozbiljna alternativa svemu lošem", zaključuje Jerkov.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво