Beograd pomaže nerazvijenim opštinama

Najnerazvijenije opštine u Srbiji dobiće pomoć grada Beograda u ukupnom iznosu od oko 55 miliona dinara. Finasiraće projekte u oblasti komunalne i putne infrastrukture, a deo sredstava namenjen je pomoći novorođenim bebama i njihovim majkama.

Tokom ove godine grad Beograd će, najnerazvijenije opštine u Srbiji, pomoći sa oko 55 miliona dinara. Od tog novca finasiraće se projekti u oblasti komunalne i putne infrastrukture, a deo sredstava namenjen je pomoći novorođenim bebama i njihovim majkama.

U šumadijskoj Opštini Rača, Beograd je, za rekonstrukciju 400 metara loklanog puta, već izdvojio oko tri miliona dinara. U Komisiji za dodelu pomoći kažu da im je želja da građanima, a pre svega mladima obezbede kvalitetniji život.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će Beograd nastaviti da pomaže nerazvijenim opštinama i tako pomoći realizaciji pojedinih projekata.

"Nadamo se da ćemo makar deo beogradskog standarda preneti na ove opštine i tako pokazati da mislimo na Srbiju i na njene nerazvijene krajeve. U interesu Beograda, kao lokomotive srpskog društva, jeste da mladi ostaju u malim sredinama", rekao je Šapić.

Predsednica Opštine Rača Dragana Živanović zahvalila je gradu Beogradu na velikoj pomoći toj opštini.

"Nama je infrastruktura značajna jer želimo da naši mladi ostanu ovde. Sela izumiru, ali na ovaj način se trudimo da poboljšamo kvalitet života", rekla je Živanović.

U okviru akcije "Beogradskog bebi kluba", pomoći novorođenim bebama, predsatavnici Beograda posetili su i četvoročlanu porodicu Jelić i uručili bebi paket vredan 12.000 dinara.

Ugovor za dodelu sredstava za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine potpisali su predsednici opština Bela Palanka, Žabari, Žitište, Istok - Osojani, Merošina, Osečina, Plandište, Tutin, Crna Trava, Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han, Medveđa, Rača, Petrovac na Mlavi, Alibunar i Malo Crniće.

Pravo na pomoć imaće 40 najnerazvijenjih opština u Srbiji, a u zavisnosti od socijalnog i ekonomoskog položaja zavisiće obim i visina investicija.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво