Plesači iz Srbije i Evrope u Kanjiži

U Kanjiži je održano tradicionalno međunarodno takmičenje u modernom plesu - 27. Euro šou dens fest. U Sportskoj dvorani nastupilo je 45 klubova iz šest zemalja sa više od 1.500 takmičara. Organizator festivala je Udruženje scenskih igara "Prima primisima".

Mladi plesači nadmetali su se u starosnim kategorijama, pojedinačno i u parovima, te malim i velikim grupama. Petnaestogodišnja Makai Fani iz Budimpešte atraktivnim plesom oduševila je sve prisutne.

"Na ovom festivalu učestvujem drugi put. Zadovoljna sam svojim nastupom, a vidim da je i publika lepo prihvatila moju tačku" kaže Makai Fani iz Budimpešte.

Ozbiljna takmičarska konkurencija i nimalo lak posao za sudije i članove žirija, jer svaki detalj donosi razliku u bodovima.

"Ove godine imamo jako puno takmičara iz Slovačke. Došli su nam iz četiri autobusa, znači četiri klubova. I ove godine su nam pridružili još neki klubovi iz Srbije", navodi Eržebet Sajko, organizator Festivala.

Plesni klub "Impuls" iz Novog Sada dvadeseti put učestvuje na Festivalu. Njegovi solisti i grupe osvojili su najviše medalja do sada. Članice kluba vršačkog kluba "Super star" takođe su više nego zadovoljne svojim nastupom.

"Mislim da je mnogo značajno za razvoj dece, devojčica i devojaka, da se pravilno razvijaju, da uživaju u plesu, koji vole muziku, koji vole pokret. Mislim da je višestruko koristan", navodi Snežana Andrejević iz novosadskog plesnog kluba "Impuls".

"Tako kad neke aktivnosti imaju, pa mi onda hoćemo da se prijavimo i onda tako igramo dok ne dobijemo previše obaveza, onda ne možemo više da idemo. A, do tada, dok ne dobijemo toliko obaveza mi idemo i zabavljamo se", objašnjava Nina Glamočak iz plesnog kluba "Super star" iz Vršca.

Po oceni žirija pobednik 27. Međunarodnog takmičenja u modernom plesu u Kanjiži u kategoriji timova je plesni studio iz Segedina, dok su gosti iz Rumunije dominirali u disciplini plesne formacije. Zlatne medalju u kategorijama solo ples, najbolji par i mali plesni ansambli osvojili su takmičari i takmičarke iz Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво