Pripreme za još jedan doček Nove godine

U nedelju u ponoć počinje nova godina po julijanskom kalendaru. Neki gradovi koriste tu priliku da građanima omoguće još jednu priliku da uz pesmu i dobro raspoloženje na trgovima obeleže početak 2019. U mestima gde nema organizovane proslave, građani će se veseliti u ugostiteljskim objektima.

Novogodišnjeg koncerta u Kraljevu nije bilo 31. decembra, neće ga biti ni u nedelju uveče zbog rekonstrukcije gradskog trga. Kraljevčani će ipak moći da se provesele u kafanama i restoranima, gde su cene karata čak duplo jeftinije nego za doček Nove po Gregorijanskom kalendaru.

„Srpska nova godina je tradicionalno uvek veselija od Nove godine. Interesovanja ima, karata je ostalo još vrlo malo. cena karte je 1.600 dinara", kaže Milenko Ćurčić, vlasnik jednog restorana u Kraljevu.

Komšije Vrnjčani već tradicionalno pravoslavnu Novu godinu dočekuju koncertom na trgu. Ove godine zabavljaće ih „Osvajači". Pre njih moći će da uživaju u podnevnoj ribljoj čorbi na promenadi.

„Očekujemo nekoliko hiljada ljudi, onih koji su većč navikli da dolaze u Vrnjačku banju zbog toga što se na samom centru poklanja koncert za sve turiste i goste. I jednostavno vremenski uslovi su naravno ti koji diktiraju i posećenost. Mislim da je izbor i grupe i lokacije i svega dobar, da će biti uspešan koncert", navodi Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja.

Hotelijeri očekuju manje gostiju nego prošle godine. Jedan od razloga je, kažu, što je prvi januar po julijanskom kalendaru i prvi radni dan u sedmici.

„Gosti su se dosta istrošili, kao što znate i za Novu godinu i za Božić, tako da je ove godine nešto manja popunjenost, ali nadamo se da će ovih dana rezervacije biti veće", kaže Tamara Radosavljević iz jednog hotela u Vrnjačkoj Banji.

Po podacima turističke organizacije, u Vrnjačkoj banji je za novogodišnje i božićne praznike boravilo oko 14.000 gostiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво