Bez straha od letenja kroz modernu bajku

Kako da decu oslobodi straha od letenja u avionu, pokušala je da pomogne doskorašnja stujardesa, leteća dadilja Jasna Dragojević, rođena Mioničanka. Napisala je modernu bajku MIMOLEND o zemlji među oblacima gde se ispunjavaju dečje želje.

Sa vilenjacima Mimićima koji vole i čuvaju decu dok putuju avionima u MIMOLEND, bajkovitu zemlju među oblake, krenuće i Vila čarobnih krila. Svi oni vole i čuvaju decu i radovaće se ispunjenju njihovih želja. U mioničkom vrtiću "Neven" deca su tako bila spremna za let. Na pozornici nisu bila opterećena strahom. Sve misli su im bile u čarobnoj zemlji.

 

"Imam pozitivne reakcije dece, dosta pitanja, sam rad u avionu, za putovanja u avionu, o onom šta je to stujardesa, da li se na letu dešavaju neke turbulencije, i tako dalje. Svašta me pitaju, međutim vidim da su kroz sav ovaj rad deca zavolela avione i verujem da će često putovati", navodi Jasna Dragičević, nekadašnja stujardesa-dadilja.

Da Jasnina priča, doskorašnje stujardese odnosno leteće dadilje, postane čarobna avantura najmlađim putnicima u avionu, doprinele su i bajkovite ilustracije.

"Uživala sam u toj meri da su zbog toga likovi ispali ovakvi kakvi jesu i MIMOLEND sve više oživljava, dobija i sliku i zvuk, a ono što je najvažnije, da se oseti, da se ponese u srcu", kaže Ana Grigorijev, akademska slikarka.

Priča o MIMOLENDU napisana na engleskom jeziku, razumljiva je tako svoj deci sveta dok ih Vila čarobnih krila i vilenjaci tokom avionskog leta vode u bajkovitu zemlju među oblake da ispune njihove želje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво