Senta: Leteti u skladu s prirodom

Vreme je bilo idealno za ljubitelje toplovazdušnih balona i učesnike šestog državnog prvenstva u balonarstvu, održanom u Senti. Na prvenstvu i Festivalu toplovazdušnih balona učestvovalo je dvanaest posada i letelica.

Potpuno je drugačiji pogled na predeo kada se nađete u balonu nego iz drugih letelica, kažu ljubitelji ove vrste sporta ili hobija u zavisnosti kako ko posmatra.

Baloni raznih boja išarali su nebo iznad Sente, a svi koji su želeli da se i sami uvere kako to izgleda imali su priliku da uđu u korpu. 

"Ko god je leteo normalno da je oduševljen nekim malim brzinama,  panoramom koja je stalno oko vas", kaže Srđan Srdić, pilot balona. "Leteti balonom - znači leteti u skladu sa prirodom."

Da se može organizovati ovako zahtevno takmičenje i kada klub organizator nije tehnički opremljen, potvrđuju entuzijasti iz Sente.

"Zasad nemamo balon, ali radimo na tome, ali imamo velike snove", ističe  Andraš Košicki, organizator manifestacije. "Ja sam, inače, član opštinskog veća zadužen za turizam i imamo mnogo kreativnih ideja ne samo za balone nego uopšte, i radimo na tome sa malom ekipom. Ja verujem u to kad vidim ovakav uspeh, verujem da ćemo uspeti da to uradimo."

Uz domaće takmičare, na ovom prvenstvu nastupili su i gosti iz Mađarske, među njima i Antal Horvat iz Segedina.

Baloni su u Senti leteli na visini do 1.500 metara. Ovo državno prvenstvo i festival toplovazdušnih balona okupio je 12 posada i letelica. Manifestacija je deo programa obeležavanja Dana Sente, koja slavi 800 godina postojanja.

Balonarstvo je, inače, jedan od skupljih sportova, zahteva visoke mere bezbednosti, a sve češće se koristi za turistička razgledanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво