Programeri uče programere

Dvadesetpetogodišnji Kikinđanin Marko Kažić, koji je nekoliko godina živeo i radio u desetak zemalja, od Kine do Rusije, kao konsultant u IT sektoru, sa svojim prijateljima programerima osnovao je u Kikindi digitalnu školu za računarske nauke Zamphyr.

Posebnost Zamphyrove platforme leži u inovativnosti koja prvi put omogućava da se spoji znanje više stručnjaka u jedno gradivo iz koga učenici uče.

Škola nije ograničena vremenom, nema ispita i testova, dostupna je na računaru ili mobilnom telefonu, a znanje se dokazuje na realnim projektima.

Kažić ističe da je Zamphyr osnovan radi školovanja stručnjaka u jednom novom formatu,  usklađenim sa 21. vekom, za kojim industrija ima potrebu.

"Sa naše platforme, koju otvorite na svom računaru ili mobilnom telefonu, čitate lekcije, pravite kodove, komunicirate sa drugim korisnicima i možete da radite zajedno, iako nisu pored vas", objašnjava Kažić.

Zamphyr je praktično začetak jednog novog formata škole, agilnog i tehnokratskog, ali i škole koja se prilagođava učeniku.

Nikola Isakov, učenik tehničke škole, praktikant u Zamphyru, kaže da sa Zamphyr-ove platforme  uči nove tehnologije i razvija se u tom pravcu. Pored toga, svoje znanje upoređuje sa drugim učenicima ili studentima, koji nisu imali priliku da uče po ovom modelu.

"Takođe, ono što naučim širim sa svojim vršnjacima i drugim učenicima i pomažem im u napredovanju", dodaje Nikola.

Škola Zamphyr, kao škola nove generacije, nominovana je od strane neprofitne organizacije "Centralne evropske startap nagrade" za najbolji domaći startap u kategoriji "Najbolja kompanija od društvenog značaja".

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво