Aparat za skrining dobilo i porodilište u Pančevu

U humanitarnoj akciji naše kuće i "Blic fondacije" da sva porodilišta u Srbiji dobiju aparate za rano dijagnostikovanje oštećenja sluha kod beba, skrining je danas dobilo i porodilište u Pančevu.

Pančevačkom porodilištu uručen je dvadeseti skrinig aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba. Ovde se godišnje rodi oko 1.700 beba i u poslednjih deset godina samo kod četiri novorođenčeta je utvrđeno oštećenje sluha.

"Opšta bolnica u Pančevu još davne 2004. godine je počela da radi skrining sa pauzom od godinu dana kada nam je aparat biou kvaru. Mogu da kažem da je ova metoda veoma jednostavna, a vrlo korisna", kaže Jasmina Berginc, neonatolog-pedijatar.

Kompanija "DIS" je donirala pančevačkoj bolnici aparat za skrining.

"Izuzetno mi je drago što smo pomogli najmlađim Pančevcima i ubuduće ćemo sigurno kao i do sad pomagati u ovakvim akcijama", kaže Milan Otašević, direktor marketinga kompanije "DIS".

U Ministarstvu zdravlja veruju da će za nekoliko meseci svih 58 porodilišta u Srbiji dobiti aparate za skrining, a gde god bude trebalo obezbediće  i obuku za zaposlene da rukuju ovim aparatima.

U pančevačkom porodištu su već odavno obučeni za ovaj posao, a ono što im još nedostaje je uređaj za slušanje srca beba dok se nalaze u majčinom stomaku.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво