Veliko interesovanje za Pribojsku banju

Pribojska banja decenijama gostima preporučuje lekovitost banjskih izvora. Problem je što, uprkos interesovanju, u Banji ima svega 600 ležaja. Ruski investitori spremni da ulože 16 miliona evra.

Već decenijama Pribojska banja gostima preporučuje lekovitost banjskih izvora. Zbog nje bi, sudeći po interesovanju, mnogo više od sadašnjih 600 ležaja bilo popunjeno tokom čitave godine.

Ivanka, Miljana, Paša, dele slično iskustva mnogo lekara su obišle dok su stigle do Pribojske Banje koju od tada ne menjaju.

"Ima šest godina kako dolazim u Pribojsku Banju i od tada se osećam mnogo bolje", kaže Ivanka Konotar iz Bijelog Polja.

Kupanje u bazenima, uz terapiju laserom, magnetima i vežbanjem u sali, preporučuje se za lečenje reumatizma, kičme, posttraumatskih stanja, steriliteta, kao i kožnih oboljenja, ali za sve koji su u Banji našli lek, malo je, već rezervisanih, sto ležajeva u stacionaru koji posluju u sastavu užičkog Zdravstvenog centra, i oko 500 u privatnom smeštaju.

Radisava Radinović iz Prijepolja kaže da je dobila uput od lekara i u februaru mesecu rezervisala za jun.

Pero Nikačević iz "Etno sela Gaj" kod Pribojske Banje kaže da je kod njega sve do kraja avgusta puno. I svi gosti Banje su pod medicinskim tretmanom.

"Kod nas su kontraindikacije vrlo male za ovu vodu, da ne mogu da uđu u bazen. Ali su svi pacijenti obavezni da dođu kod nas na pregled, mi im damo uputstva, propišemo koliko da budu u bazenu", kaže upravnik Službe za fizikalnu medicinu Dragan Pijevčević.

Za proširenje kapaciteta i modernizaciju Banje urađena je i skupa projektna dokumentacija, kontaktirani investitori, ali, u pribojskoj opštini kažu da je na potezu država.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović kaže da imaju zainteresovane investitore, a da je neshvatljivo da skoro dve godine ne može da se reši pravosnažno i svojinsko pitanje postojećeg Rehabilitacionog centra.

I kakva god da bude odluka, ruski investitori spremni su da ulože 16 miliona evra i iskoriste, u interesu svih, turistički potencijal Banje, kojoj je, za sada, lekovitost jedina preporuka.

broj komentara 0 pošalji komentar