Raspisani pokrajinski izbori za 24. april

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor raspisao je redovne pokrajinske izbore za 24. april, istog dana kada će se održati i redovni lokalni i vanredni republički izbori.

Ištvan Pastor je potpisao Odluku o raspisivanju pokrajinskih izbora za 24. april, čime su se stekli uslovi da se ti izbori održe istovremeno sa republičkim i lokalnim izborima.

Pastor je pozvao građane da iskoriste svoje pravo i da glasaju na predstojećim izborima "za onoga koga žele".

"Vi ste jedini koji imate pravo da odlučite ko će u sledećem mandatu imati priliku da vas predstavlja u Skupštini Vojvodine", kazao je Pastor na konferenciji za novinare.

On je i svim strankama i ostalim učesnicima na izborima poručio da je Skupština Vojvodine parlament u kojem se neguje visok nivo kulture u ophođenju, kao i međusobno uvažavanje i poštovanje.

"Svi zajedno smo izgradili respektabilnu instituciju i to je učinak svih 120 poslanika i iz tog razloga pozivam sve na fer i korektnu kampanju, na borbu argumentima i programima", poručio je Pastor.

Pokrajinska izborna komisija je odlučila da će birački listić za pokrajinske izbore biti štampan na svetlozelenom papiru, a kontrolni listić na papiru boje slonove kosti. 

Poslednji pokrajinski izbori održani su 6. maja 2012. godine. Skupština AP Vojvodine ima 120 poslanika koji se biraju po proporcionalnom izbornom sistemu, na period od četiri godine.

Prema Statutu, izbore za poslanike raspisuje predsednik Skupštine, 90 dana pre isteka mandata Skupštine, tako da se izbori okončaju u narednih 60 dana.

Inače, predsednik Republike Tomislav Nikolić raspisao je parlamentarne izbore 4. marta, dok je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izbore za lokalne parlamente raspisala 7. marta, a izbori na svim nivoima biće održani 24. aprila.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво