Najveća gužva na Horgošu, čeka se šest sati

Kolona vozila ispred graničnog prelaza Horgoš duga je tri kilometra. Čeka se oko tri sata, a potrebno je još toliko vremena da bi se stilgo do mađarskih kontrolnih kućica. Da bi se prešla srpsko-mađarska granica Tomba-Kelebija potrebno je oko četiri sata da bi se izašlo iz Srbije.

Na putevima u Srbiji i ovog vikenda pojačan je saobraćaj. Na graničnim prelazima ima kolona. 

Kolona vozila ispred graničnog prelaza Horgoš duga je tri kilometra. Čeka se oko tri sata ali to vreme se stalno povećava jer vozila neprestalno pristižu. Možda bi bila i duža da saobraćajna policija danas nije preusmeravala vozila kod auto-puta Subotica-Jug, odnosno Subotica-Istok i preusmeravala ih na granični prelaz Kelebija. Zato se i tamo beleže zadržavanja.

Da bi se prešla srpsko-mađarska granica Tompa-Kelebija potrebno je oko četiri sata da bi se izašlo iz Srbije.

Najduže se čeka na Horgošu jer je međuzona sa Mađarskom potpuno popunjena vozilima. Treba još najmanje tri sata da bi se stilgo do mađarskih kontrolnih kućica.

Vozači povremeno sirenama izražavaju nezadovoljstvo jer veoma sporo protiču vozila kroz granični prelaz Reske, jer mađarska strana radi usporeno.

I na drugim graničnim prelazima sa Mađarskom beležila su se zadržavanja i treba očekivati da će se to zadržati sve do nedelje uveče. Potom sledi pauza, a opet do 15. septembra svaki naredni vikend treba očekivati velike gužve na Horgošu.

Na Horgošu je za 24 časa prošlo je 43.000 putnika, 11.000 vozila i 230 autobusa, uglavnom prema Mađarskoj.  

broj komentara 0 pošalji komentar