Stanje na putevima za 9. novembar

Obilaznica oko Beograda sektor 4 duga je sedam kilometara i 7oo metara od Ostružnice do Ibarske magistrale kod Orlovače biće otvorena u ponedeljak tačno u podne saznaje RTS. Nosilac posla je Javno preduzeće putevi Srbije a izvođači radova su Planum i Mostogradnja.

Obilaznica je planirana kao deo koridora 10 čija je izgradnja označena kao prioritet u nacionalnom planu izgradnje putne i železničke infrastrukture vlade Srbije. Deo koji se otvara u ponedeljak spaja Srem sa ibarskom magistralom i omogućiće da se rastereti most Gazela. Specifičnost obilaznice oko Beograda je veliki broj objekata, pet mostova, i dva tunela od kojih je najveći most u Železniku dužine 4o6 metara. Tu je i tunel Lipak koji se nalazi na početku puta i čija dužina prelazi pola kilometra. Na celokupnoj trasi postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija kao i tunelsko osvetljenje. Svi tuneli su snabdeveni modernim komunikacionim sistemima tako da će se moći telefonirati mobilnim telefonom a isto tako slušati neometano radio program.

Radova ima na mostu preko Osaonice,između Jagodine i Batočine. Zatvorena je zaustavna traka u smeru ka Nišu. Saobraćaj se odvija samo brzom trakom.

Zbog radova na mostu kod Dunava kod Beške dolaziće do prekida u saobraćaju. Alternativni pravci su petlja Beška ka Novom Sadu i petlja Zrenjanin ili Kovilj ka Beogradu, preko Kaća, Titela i Perleza.

I dalje je zabranjeno skretanje sa auto puta Beograd-Subotica na regionalni put Temerin-Novi Sad. Vozila preko 12 tona koriste put preko Žablja i Gospođinaca do Novog Sada.

Počeli su radovi na mostu preko reke Lipnice, između petlji Umčari i Mali Požarevac. U zoni samog mosta zatvorena je zaustavna traka prema Beogradu dok u smeru ka Nišu nema izmene u saobraćaju.

Vozila se naizmenično propuštaju uz kraće zastoje zbog radova na mostu između Bečeja i Novog Bečeja.

Saobraćaj je, obustavljen na putu Kovin-Deliblato. Alternativni put do Deliblata je preko Pančeva i Dolova ili preko Kovina i Gaja.

Nedeljom nema obustave saobraćaja na putu Koceljeva-Valjevo.

Do 14-tog novembra, biće zatvoren put Osipaonica-Požarevac zbog radova na pruzi Mala Krsna-Požarevac kao i zbog radova na kolovozu na ulazu i izlazu sa Ljubičevskog mosta preko reke Velike Morave. Saobraćaj drumskih vozila, odvija se alternativnim pravcima.

U toku su radovi na rušenju 3 nadvožnjaka na magistralnom putu između Bujanovca i Preševa. Do 15-tog novembra,svakog dana od 7 do 19 časova vozila će se preusmeravati na put od petlje Preševo do petlje Bujanovac prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Kraćih zastoja ima na putu Kragujevac-Kraljevo,kroz Gružu.

Zbog klizišta, na delu đerdapske magistrale kod tekije,kretanje vozila je usporeno.

Završeni su radovi na pružnom prelazu preko železničkog mosta na Velikoj Moravi, na putu Markovac-Svilajnac.

Saobraćaj je u potpunosti normalizovan na putu Soko Banja -Knjaževac. Asfaltiranje kolovoza je završeno.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

broj komentara 0 pošalji komentar