"Polis" u Beogradu

Oko 30.000 obožavalaca veselilo se na beogradskom Ušću uz hitove jedne od najznačajnijih rok grupa 80-tih, britanskog „Polisa“, koji su u srpsku prestonicu došli u sklopu „oproštajne“ turneje, i koja zahvaljujući ogromnom interesovanju i jednako fascinantnoj zaradi traje već više od šest meseci.

 

„Dobro veče svima...Možeš li da pevaš Beograde," rekao je Sting otvarajući koji je trajao gotovo dva sata, pri čemu je publika sa oduševljenjem ispratila kultne hitove poput „Mesidž in a batl", „Roksen" ili „Evri bret ju take", kojima je čuvena trojka pre bezmalo 30 godina harala svetskim top-listama.

Za Gordona Metjua Tomasa Samnera, ili kratko Stinga, Sjuarta Koplenda i Endija Samersa, te prateću grupu „Kaunting krous" organizatori su podigli pravi mali grad od silnih šatora, ukupne pobršine oko 2.000 kvadratnih metara, opremljenih toaletima, trpezarijama, satelitskom televizijom, klima uređajima.

Članovi grupe su u Beograd došli svega nekoliko časova pre početka koncerta privatnim avionom iz Venecije, nakratko se odmorili u hotelu „Hajat", te požurili na svirku, verovatno poslednju na Balkanu, zbog čega je lako objašnjiv podatak da je publiku činilo i dosta obožavala te grupe iz okolnih država.

„Mislim da vas ima oko 25.000, i ja hoću da vidim 50.000 ruku u vazduhu," rekao je Sting publici sa bine visoke dvadesetak metara.

Karte za koncert mogle su da se nabave i pred sam nastup Britanaca, koji su tokom karijere prodali oko 50 miliona ploča i dobili čak šest nagrada „Gremi". Policajci su se raspali još 1984. godine, ali su se pre pet godina ponovo sastali kako bi proslavili ulazak u „Rokenrol kuću slavnih."

Tapkaroši su ovog puta ostali kratkih ruku, te su se karte, neposredno pred početak koncerta mogle nabaviti po „dampinškim" cenama, odnosno za 5.000 dinara šverceri su nudili čak tri ulaznice za ovaj spektakl.

Samo tokom američkog dela turneje, koja se 7. avgusta završava koncertom u NJujorku, grupa „Polis" zaradila je 132 miliona dolara.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 28. jun 2008, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

rock

Slozio bih se da RTS kao nasa nacionalna televizija treba da ima emisije koje ce da istaknu nase rock bendove i da ima neku rock top listu nedeljom.VAN GOGH!!!

(petak, 27. jun 2008, 17:51) - anonymous [neregistrovani]

muzika

Evo da iskoristim ovu temu da kažem da bi RTS mogao malo više pažnje da posveti rock muzici, i uopšte svim drugim, da tako kažem "tradicionalnim" vrstama muzičke umetnosti za koje ostaje sve manje mesta u medijima pod naletom ekstremno komercijalnog popa i turbo-tehno-džihad folka...

(četvrtak, 26. jun 2008, 10:38) - Beba [neregistrovani]

Komentar

srecan vam novi sajt

(sreda, 25. jun 2008, 19:54) - schmee [neregistrovani]

radi li?

rade li ovi komentari???