Jubilarni BEMUS

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS) biće održane od 3. do 17. oktobra, pod sloganom "Bemus 40 godina kasnije: I muzika se vidi!", a posebnim programom biće obeleženo 50 godina od smrti kompozitora Stevana Hristića.

Bemus će biti otvoren 3. oktobra u Sava centru, koncertom Beogradske filharmonije i violončeliste Johanesa Mozera.

U čast Stevana Hristića, u završnici Bemusa 17. oktobra u Sava centru, Simfonijski orkestar RTS-a izvešće prvi put verziju njegove "Ohridske legende", uz projekciju filma "Ohridsko leto", Miloša Đukelića.

Publika 40. Bemusa biće u prilici da premijerno čuje novu operu Isidore Žebeljan "Maratonci".

Beogradska publika najviše kupuje karte za koncerte francuskog "Kvarteta Eben", violiniste Dejvida Gereta i ansambla "I virtuosi Di Paganini", koji će nastupiti u Kolarčevoj zadužbini.

Na jubilarnom Bemusu najviše će biti gostiju iz Francuske: pored "Kvarteta Eben", pred beogradskom publikom nastupiće ansambl "Poem Armonik" i džez pijanista Žak Lusije.

Gosti 40. Bemusa biće i članovi baletskog ansambla Ejfmana koji će u Sava centru 10. oktobra izvesti balet "Ruski Hamlet" na muziku Malera i Betovena, a dan kasnije u istoj dvorani i balet "Don Kihot" Ludviga Minkusa.

Najavljeno je gostovanje Budimpeštanskog festivalskog orkestra, ansambla limenih duvača "Blećshaden", Jožefa Nađa, kao i džez trubača Duška Gojkovića i njegovog okteta.

broj komentara 0 pošalji komentar