Završeni “Dani kulture Moskve”

Koncertom "Veče ruske romanse", koji su pred prepunom salom Ruskog doma izveli studenti Moskovskog državnog univerziteta za kulturu i umetnost , zatvorena je trodnevna manifestacija "Dani kulture Moskve", organizovana povodom 75. godišnjice osnivanja Doma.

Na završnom koncertu "Dani kulture Moskve" nastupili su sopran Tatjana Arefjeva, uz klavirsku pratnju Junone Medvedeve, bariton Dmitrij Hmara i violinistkinja Nadežda Neznanova.

Studenti univerziteta koji je lider ruskog obrazovanja u sferi kulture i umetnosti, izveli su dela Rahmanjinova, Čajkovskog i Glinke, kao i popularne ruske romanse.

Zahvaljujući administraciji ruske prestonice na organizovanoj manifestaciji, direktor Doma Vladimir Kutirin uručio je plaketu predstavnicima Moskve.

Podsetio je da je obeležavanje jubileja najstarijeg ruskog kulturnog centra u svetu počelo 9. aprila i najavio da će sve manifestacije do kraja godine biti u tom znaku.

"Ovo je ustanova za srednje, više i visoko obrazovanje, stvaralačka zajednica profesora, predavača, studenata, koji vide svoj cilj u potvrđivanju društvenih vrednosti svoje i svetske kulture", rekao je Vladimir Kutirin.

Univerzitet ima obrazovnu, naučno-istraživačku, socijalno-kulturnu, kulturno-prosvetiteljsku, uključujući i međunarodnu aktivnost, na svim nivoima srednjeg, višeg, visokog i dodatnog obrazovanja za široku spektar društvenih nauka.

Univerzitet, čiji je dekan dr Tatjana Baklanova, ima ogromnu tradiciju, znanje i metodiku, što mu omogućava da ostane lider u sferi ruskog obrazovanja i kulture, a razgranjavanje mreže regionalnih viših škola daje mu mogućnost integracije u svetski obrazovni proces.

broj komentara 0 pošalji komentar