Roman Aleksandra Gatalice predstavljen u Vašingtonu

Na inicijativu Kulturnog kruga Orfelin, roman "Veliki rat" Aleksandra Gatalice predstavljen je na dva zapažena događaja u Vašingtonu. Autor je najpre održao predavanje u Kongresnoj biblioteci.

Predstavljanje romana Aleksandra Gatalice u jednoj od najznačajnijih institucija kulture u Sjedinjenim Američkim Državama, koja uživa veliki ugled u svetu, bila je prilika da se doprinese promociji ne samo našeg autora, već i srpske književnosti i kulture u celini i njenom pozicioniranju na svetskoj kulturnoj sceni.

Nakon predavanja, sinoć je predstavljeno englesko izdanje knjige "Veliki rat" i u čuvenoj vašingtonskoj knjižari i restoranu "Busboys and Poets".

Gatalica je nastupio zajedno sa poznatim kolumnistom, piscem, novinarem i urednikom NPR-a (National Public Radio) Bobom Garfildom i u dvosatnom susretu s čitaocima govorio o značaju knjige i engleskog prevoda koji se pojavljuje i na američkom tržištu.

Gatalica će književnu turneju u SAD završiti u utorak 14. aprila, književnom večerom sa članovima čitalačkog kluba "Corcoran".

broj komentara 0 pošalji komentar