Kosovska policija ispitala šest svedoka, identifikovan poslednji vlasnik "opel astre"

Besim Hoti iz kosovske policije kaže da su uspeli da otkriju poslednjeg vlasnika izgorelog automobila za koji se veruje da je korišćen u ubistvu Olivera Ivanovića. Prema njegovim rečima, poslednji vlasnik "opel astre" lociran je negde u Srbiji. Do sada ispitano šest svedoka, kaže zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Kosovska policija tvrdi da je identifikovala osobu koja je 2017. kupila automobil iz kojeg je, kako se veruje, pucano na predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

U večerašnjem saopštenju kosovska policija tvrdi da je to vozilo bilo u Srbiji od 2009, a da je 2017. promenilo vlasnika.

Zamenik komandira policijske stanice u Severnoj Mitrovici Besim Hoti je u izjavi za prištinsku Gazetu ekspres odbio da kaže da li je poslednji vlasnik automobila Albanac ili Srbin, jer su, kako je rekao, istražitelji još u fazi istrage.

"Koje je nacionalnosti vlasnik vozila još je nepoznato, jer su to odvojeni podaci policijskih istražitelja", istakao je Hoti.

Prema njegovim rečima, poslednji vlasnik sumnjivog automobila "opel astre" lociran je negde u Srbiji.

Hoti je rekao da se istraga na otkrivanju ubice odvija povećanim intenzitetom, i da policija sarađuje s međunarodnim vlastima.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević u međuvremenu je izjavio da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada ispitano šest svedoka i da se ne sme dozvoliti da druge teme zasene taj gnusni zločin.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao je da je formirana radna istražna komisija koja se bavi isključivo slučajem ubistva Ivanovića.

"Tokom vršenja uviđaja policija je pronašla određene predmete kao i druge video-nadzore i zapise i koji su poslati na dalju obradu", rekao je Bojić.

Oliver Ivanović je ubijen u utorak ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Na njega je pucano iz vozila u pokretu pištoljem "duga devetka". Nalazi obdukcije su pokazali da je pogođen sa šest metaka.

Poruka Beograda: Istraga dok se ne otkriju ubice

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića.

Stefanović upozorava da već cure informacije koje mogu ugroziti istragu i apeluje na sve koji se bave istragom da zaštite informacije do kojih dolaze kako bi se što pre otkrili počinioci.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić tvrdi da će istraga biti nastavljena dok se ne otkriju ubice.

Kosovsko ministarstvo pravde potvrdilo je prijem zahteva srpskih nadležnih organa za uzajamnu pravnu pomoć, ali, kako se navodi, isključivo povezan sa mogućnošću dostavljanja kopija eventualnih dokaza, podataka i drugih obaveštenja koje kosovska policija i tužilaštvo poseduju ili mogu posedovati u vezi sa tim predmetom.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da su srpske vlasti od kosovskih institucija tražile samo razmenu informacija i da ni Unmik, niti Euleks nemaju ovlašćenja da vlastima Srbije dozvole učešće u istrazi ubistva, već samo Priština, kao i da nije dao takvu autorizaciju.

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je dobrodošla saradnja srpskih institucija u istrazi ubistva. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво