Стефановић: Приштина не жели да се открију мотиви и налогодавци

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је вечерас да Приштина одбија сарадњу у истрази са органима Србије, са циљем да отежа и спречи откривање мотива, починилаца и налогодаваца убиства Оливера Ивановића.

Стефановић је рекао да је реакција Рамуша Харадинаја и министра правде у Приштини, којом се одбија учешће истражних органа Србије у истрази убиства Оливера Ивановића, потпуно неприхватљива.

"Таква реакција кључних приштинских институција јасно указује да ту нема жеље да се убице пронађу и казне, нити да се истрага професионално обави", рекао је министар Стефановић за Танјуг и додао да би, у супротном, истрага морала да укључи све истражне органе који могу да помогну да се дође до починилаца и организатора Ивановићевог убиства.

"Очигледна је намера да се пажња јавности усмерава у погрешном правцу и да се отежа и спречи откривање правих мотива за ово убиство, као и свих оних који су одговорни", уверен је Стефановић.

Он је навео да смо, и поред свих захтева Еулексу и Унмику да укључи истражне органе Србије у истрагу, до сада остали ускраћени за било какав одговор тих међународних институција.

Додао је да посебно забрињава до сада незабележена пракса да Еулекс не узима активније учешће у истражном процесу овако тешког кривичног дела.

"Србија и даље инсистира да њено тужилаштво, полиција и други државни органи буду део истраге, јер сматрамо да се само тако може доћи до потпуне истине и спречити да починиоци и њихови налогодавци остану некажњени", поручио је Стефановић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво