Тачи: Нећу дозволити да убиство Ивановића угрози дијалог

Косовски председник Хашим Тачи пренео је бугарском премијеру Бојку Борисову да неће дозволити да убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића угрози нормализацију односа са Београдом.

Хашим Тачи је у среду разговарао телефоном са Бојком Борисовим који је уз осуду убиства Оливера Ивановића изразио наду да тај трагични догађај неће спречити процес нормализације односа Београда и Приштине.

"Борисов је такође изразио очекивање да ће се косовски председник лично ангажовати на поновном успостављању дијалога", саопштила је бугарска влада.

Како се наводи, Тачи је нагласио да ће безбедносни органи на Косову учинити све што је у њиховој моћи да буде откривен убица и наредбодавац убиства Ивановића.

"Нећу дозволити да нас тај инцидент удаљи од нашег циља нормализације односа са Србијом", рекао је Тачи.

Борисов је рекао и да је јуче у Стразбуру чланове Европског парламента упознао са разлозима због којих Западни Балкан заслужује европску перспективу, додавши да сви треба да уложе напоре.

"Рачунамо и на вашу помоћ како случај Косовске Митровице, убиство Оливера Ивановића не би удаљио Западни Балкан од тог великог циља", рекао је Борисов и позван на расветљавање случаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво