Majka i sin Zorana Marjanovića uskratili iskaz tužilaštvu

U nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, danas su pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu svedočili porodična kuma Vera Vukmanović i policajac Boris Pucić, dok su prethodno Zoranovi majka i sin iz prvog braka odbili da daju iskaz.

Zorica i Uroš Marjanović uskratili su svedočenje tužilaštvu po savetu advokata, s obzirom na to da kao bliski srodnici imaju tu mogućnost, kao što su to prošlog ponedeljka učinili Marjanovićev otac Vladimir i brat Miloš.

Nakon saslušanja Vukomanovićeve i Pucića, jedan od Marjanovićevih branilaca Aleksandar Zarić rekao je novinarima da je iz njihovih iskaza "jasno da Zoran nije mogao da ubije suprugu".

"Odbrana je zadovoljna onim što smo danas čuli. Pokojna Jelena je razgovarala sa (kumom) Verom Vukomanović tog dana u 16.42 telefonom, što je ona potvrdila. To znači da sve spekulacije o prethodnom danu više ne dolaze u obzir", rekao je Zarić.

Što se tiče policajaca, advokat je preneo da je on govorio o pretraživanju nasipa zajedno sa Zoranom, te da iz njegovog iskaza proizlazi da je apsolutno nemoguće da je Zoran mogao da izvrši to krivično delo za deset minuta, da bude blatnjav i mokar i da se nađe sa ćerkom...

Iskaz je u svojstvu svedoka prošlog ponedeljka dala i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

Za 30. oktobar planirano je ispitivanje još dva svedoka koje je za sada pozvalo tužilaštvo, a da li će ih biti još pokazaće tok istrage.

Marjanović se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra godinu i po dana od ubistva, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od deset do 40 godina zatvora. On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016, bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging, a on se vratio sa ćekom kući u 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво