Peć, uhapšen Albanac zbog poziva na terorističke napade

Kosovska policija uhapsila je u okolini Peći Albanca Ragipa Abduljija, za koga se sumnja da je pozivao na terorističke napade, javlja dopisnik RTS-a.

Osumnjičeni Ragip Abdulji iz Peći tereti se da je preko društvenih mreža pozivao na terorizam, prenose prištinski mediji.

Kosovska policija je podigla nivo pripravnosti pred uskršnje praznike.

Primenjuje poseban operativni plan na dodatnom osiguranju manastira i crkava.

Svim pripadnicima kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno je da se vrate na posao. Svim policajcima radno vreme je sa osam produženo na 12 časova.

Uporedo sa merama bezbednosti kosovske policije, američka ambasada u Prištini upozorila je na mogućnost od terorističkih napada na Kosovu.

U pozivu svojim državljanima, američka ambasada podseća da su teroristi u regionu još ranije planirali da napadnu osetljive ciljeve, uključujući crkve i bogomolje, pešačke centre, sportske terene i javne skupove.

Kosovski savet za bezbednost saopštio je da su institucije otkrile planove i postupke pojedinaca i njihovih grupa, povezanih sa grupama i osobama iz inostranstva "sa namerom da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak".

"Takve grupe su planirale da izvrše napade protiv nekih institucionalnih lidera i političkih zvaničnika", ističe se u saopštenju Saveta, izdatom nakon pritiska medija i javnosti, pošto su se pojavili navodi i sumnje u moguće terorističke akcije na Kosovu.

Ističe se da je otkriveno da su akcije pripremale osobe i grupe povezane sa pojedincima i službama nekoliko zemalja, koje mogu da imaju veze sa licima koja su učestvovala u sukobima u inostranstvu.

Savet je saopštio da su policija i pravosuđe preduzeli sve zakonske mere da se spreče radnje koje ugrožavaju ljudske živote, stabilnost Kosova i ustavni poredak, i da se članovi i nosioci takvih grupa izvedu pred lice pravde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво