Šarićevi branioci traže novo suđenje

Na današnjem razmatranju žalbi na prvostepenu presudu kojom je Darko Šarić osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, Šarićevi branioci zatražili su ponovno suđenje.

"Ne postoji ni jedan jedini dokaz koji potvrđuje navode iz prvostepene presude ili ukazuje da je Šarić kriv. Da je sudsko veće imalo hrabrosti donelo bi oslobađajuću presudu", rekao je Šarićev advokat Dejan Lazarević u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

On je ocenio i da je svedok saradnik Nebojša Joksović, osuđen na pet meseci zatvora "lažno svedočio i postigao dogovor sa Tužilaštvom za organizovani kriminal".

"Zamislite okrivljenog (Joksovića) kome je tužilac vratio građevinske mašine ukradene u Nemačkoj vredne više od dva miliona evra i zemljište pet hektara na Zlatiboru. Mi smo priložili i pismo Joksovića Šariću gde se pravda za dogovor sa tužilaštvom", dodao je Lazarević.

Drugi Šarićev branilac i advokat Nikole Dimitrijevića, koji je osuđen na 13,5 godina zatvora, Radoslav Baćović rekao je da je Joksović svedočio samo o onome što mu je Šarić pričao.

"Joksović svedoči samo o onome što mu je Šarić pričao. On nije svedok nijednog događaja, pa nije jasno kako je dobio status svedoka saradnika", rekao je Baćović.

On je dodao i u prvostepenoj presudi nije navedeno kome je Šarić davao naloge, kao i kome je davao novac.

"U delu koji je Šarića teretio za organizovanje šverca kokaina, sud nije definisao šta je ko učinio, već navodi zbirno", rekao je Baćović.

Branilac Željka Vujanovića, koji je kao još jedan od organizatora osuđen na 18 godina zatvora, Sead Spahović rekao je da je presuda nezakonita i zatražio ponovno suđenje.

Današnjem postupku prisustvovao je i Darko Šarić, a žalbe su izneli i advokati osuđenih Bobana Stojiljkovića, Živka Sibinskog, Vladimira Račića, Nebojše Sretenovića, Milana Milovca, Petra Obradovića i Borislava Tunjića. Sutrašnji nastavak zatvoren je za javnost.

Prema prvostepenoj presudi Specijalnog suda od 13. jula 2015. godine, članovi Šarićeve kriminalne grupe osuđeni su na zatvorske kazne od 11 do 20 godina, troje pripadnika grupe je oslobođeno, a trojica svedoka saradnika osuđena su na zatvorske kazne od po nekoliko meseci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво