Читај ми!

MUP negira navode o dešavanjima u Okružnom zatvoru

Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je navode Sindikata srpske policije o dešavanjima u Okružnom zatvoru u Beogradu, istakvši da jedan od pritvorenih policajaca nije pretučen, a da kod drugog nisu uočeni tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt.

MUP u saopštenju "obaveštava javnost i Sindikat srpske policije da na telu policijskog službenika S. Š. koji je preminuo u Okružnom zatvoru u Beogradu, nisu uočeni tragovi koji bi ukazivali na nasilnu smrt, a razlozi će biti poznati nakon obdukcije", prenosi Tanjug.

U saopštenju je navedeno i da je policija po nalogu nadležnog tužioca obavila uviđaj i da je telo preminulog prebačeno u Centar za patologiju i sudsku medicinu VMA radi vršenja obdukcije sa toksikološkim analizama.

"Obaveštavamo Sindikat srpske policije da policijski službenik M. T. nije pretučen u zatvoru, kako se navodi u njihovom saopštenju, niti je nad njim izvršeno bilo kakvo krivično ili prekršajno delo", ističe MUP.

Sindikat srpske policije juče je, "povodom tragičnog događaja u pritvorskoj jedinici prilikom kojeg je naš član i kolega S. Š. preminuo, a drugi kolega zadobio telesne povrede u tuči sa pritvorenicima", zatražio od ministra unutrašnjih poslova da zaštiti pritvorene policijace.

Taj nereprezentativni sindikat je od ministra, u otvorenom pismu, zatražio i da utvrdi punu istinu o tim događajima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво