Читај ми!

Odbrana traži novo veštačenje u slučaju "Decedra"

Odbrana lekara privatne beogradske klinike "Decedra", optuženih za nesavesno lečenje Jelice Radović koja je preminula od sepse nakon operacije čukljeva, zatražila je od Prvog osnovnog suda u Beogradu da naloži novo veštačenje u tom slučaju.

Odluku o zahtevu odbrane sud će saopštiti 29. aprila, kada je zakazan nastavak suđenja, prenosi Tanjug.

Predsednik tročlane komisije veštaka, koja je dala mišljenje o uzrocima smrti Jelice Radović (19), je umro, drugi član je u penziji i nije rad da svedoči u tom postupku, dok je na današnjem suđenju saslušan treći član komisije na okolnosti koji se tiču dužnosti anesteziologa, dok o drugim pitanjima nije mogao da se izjasni.

To je ponovljeno suđenje optuženim lekarima pošto je prvu osuđujuću presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Optuženi su direktorka klinike Svetlana Sremčević, doktor Slavko Tomić, Olivera Jeremić i Miodrag Stojanović.

Oni se terete za nesavesno lečenje, zbog kojeg je preminula Radović posle operacije čukljeva na klinici "Decedra".

Apelacioni sud je zatražio da prvostepeni sud utvrdi na novom suđenju da li je smrt oštećene nastupila usled sepse i da li su okrivljeni lekari u konkretnom slučaju mogli da dijagnostifikuju sepsu.

"Ako jesu, da li su mogli da primene određene antibiotike i koje, kao i da li bi primena tih antibiotika mogla da zaustavi ili ublaži sepsu i spreči smrt oštećene", naveo je Apelacioni sud u obrazloženju svoje odluke.

Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine. Operisana je 5. septembra iste godine na klinici "Decedra", a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše.

Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво