Читај ми!

Kruševac, bombom na policajce

U Lipovcu kod Kruševca povređena tri policajca prilikom akcije hapšenja, saznaje RTS. Napadaču određeno zadržavanje do 48 sati.

Na interventnu i saobraćajnu patrolu policije, iz taksi vozila, osumnjičeni Ljubiša Andrejić iz Prokuplja bacio je ručnu bombu. Prilikom intervencije policije u Kruševcu i Trsteniku, u protekla 24 časa, osim ovog, desila su se još dva napada na policijske patrole.

Napadač je pre incidenta angažovao taksistu da ga vozi iz Prokuplja u pravcu Kruševca. Kontrolom saobraćajne policije utvrđeno je da Ljubiša Andrejić ima bombu pa je postavljena barikada u Lipovcu.

"Policija je prišla sa oružjem i vikala da napustimo vozilo sa rukama uvis. On mi je rekao na kraju, ugasi vozilo i beži. Ja sam u tom trenutku izašao, policija me je pomerila sa strane i tada sam čuo prasak eksplozije bombe", ispričao je taksista iz Prokuplja Nikola Gopić.

Od gelera povređena su dva policajca a trećem je napadač prilikom hapšenja naneo lakše telesne povrede. Posle ukazane lekarske pomoći u kruševačkoj bolnici sva trojica su puštena na kućno lečenje.

Reprezentativni nezavisni policijski sindikat najoštrije je osudio pokušaj ubistva trojice kolega, jer kako smatraju, napad na policiju je napad na državu.

"Još jednom apelujemo na državne organe da preduzmu sve mere iz njihove nadležnosti, kako bi sačuvali živote onih koji svakodnevno obavljaju najteže i najopasnije zadatke u cilju očuvanja javnog reda, mira i stabilnosti u državi. Krajnje je vreme da pripadnicima policije bude obezbeđena adekvatna oprema, pre svega pancir prsluci i šlemovi, kako bi se ubuduće izbegle ovakve situacije", navodi se u saopštenju.

Načelnik PU Kruševac Miljan Petrović kaže da je vreme matura i da je grad pun mladih ljudi. "Jednostavno sve su snage bile usmerene na to da se spreči ulazak tog vozila i lica sa takvim namerama u grad. U tome se uspelo", kaže Petrović.

Napadač je već poznat policiji jer je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora gde je služio kaznu za prethodno krivično delo.

Osumnjičeni je uhapšen i određen mu je pritvor do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Istraga je u toku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво