Matićeva i britanski ministar za izvoz: Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji prioritet

Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji Srbije i Velike Britanije treba da obezbedi kontinuitet saradnje između dve zemlje i u političkom i u ekonomskom delu, saglasili su se ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ministar za izvoz Velike Britanije Grejam Stjuart.

Ovim sporazumom se, navodi se u saopštenju, definišu budući trgovinski odnosi dve zemlje pošto Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropskih zajednica i njihovih država članica i Srbije od 1. januara ove godine više nije pravni osnov za regulisanje bilateralne trgovine dvaju zemalja.

Ministarka Matić zahvalila je ministru Grejemu na zalaganjima da se pregovori u vezi sa usaglašavanjem teksta Sporazuma uspešno sprovedu, podsetivši na značaj očuvanja prethodno uspostavljenog nivoa saradnje u svim oblastima.

"Robna razmena je u proteklih deset godina duplirana i od 2017. godine premašuje iznos od pola milijarde evra" rekla je Matićeva

Dodala je da je potpisivanje ovog sporazuma prioritetno za jačanje ukupne saradnje dve zemlje, kao i za nastavak i rast poslovnih aktivnosti izvoznika i uvoznika bez novonastalih opterećenja.

Ministar Grejem Stjuart je istakao da su dve zemlje na pragu potpisivanja sporazuma koji će ojačati njihovo partnerstvo i unaprediti trgovinske odnose.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво